Torrekoel munten

Met ingang van dit jaar mogen verenigingen bij eigen grootschalige activiteiten in De Torrekoel gebruik maken van een eigen drankmunt en hiervoor een eigen prijs hanteren. Dit is onder andere dit jaar het geval bij de komende activiteiten van de carnavalsverenigingen en de Boerebruiloft. Deze munten zijn dan ook alleen geldig bij deze activiteiten.

Bij de diverse andere activiteiten in Te Torrekoel, zoals bijvoorbeeld de nieuwjaarsbijeenkomst van KB Events en de seniorenzittingsmiddag, blijven de “Torrekoel-munten” gewoon in gebruik.

De Torrekoel munten blijven dus gewoon geldig en zijn dus altijd te gebruiken voor een drankje op de wekelijkse verenigingsavonden e.d.

Geen mogelijkheid om deze gewoon munten op te gebruiken in De Torrekoel dan kunt u de “Torrekoel-munten” terug verkopen en wel op zaterdag 6 januari en op maandag 15 januari a.s. op beide dagen van 19.00 tot 20.00 uur in De Torrekoel.

AED bij de Torrekoel

In 2006 heeft de Torrekoel i.s.m. met de Dorpsraad het initiatief genomen voor een AED in Kronenberg. Door de gemeente werd als gevolg hiervan in 2010 een AED beschikbaar gesteld die sindsdien een plekje heeft aan de gevel van gemeenschapshuis De Torrekoel aan de Meerweg. Tevens startte in 2010 ook een kleine groep inwoners van Kronenberg als burgerhulpverlener.  Burgerhulpverleners zijn inwoners die een reanimatiecursus gevolgd hebben en zich beschikbaar stellen dorpsgenoten in nood te helpen..

Op het moment dat er via alarmnummer 112 een melding binnenkort van een reanimatie worden niet alleen de ambulance, brandweer en politie aangestuurd, maar worden gelijktijdig burgerhulpverleners via hun mobiele telefoon gealarmeerd die zich in de buurt van het slachtoffer bevinden. Deze burgerhulpverleners zijn vrijwel altijd als eerste (met een AED) ter plaatse in een situatie waarin letterlijk iedere seconde telt.

 

Recentelijk heeft de gemeente Horst aan de Maas een gloednieuwe AED beschikbaar… Lees Meer

Vernielingen schoolplein

Wij genieten van ons schooldorpsplein. Het is fijn om te zien hoe leuk kinderen tijdens en na schooltijd hier spelen.

Daarnaast vinden we het ook leuk om regelmatig oud-leerlingen terug te zien.

Helaas vinden er de laatste tijd in de avonduren wederom vernielingen plaats.

De kinderen, kinderraad en het team van De Kroevert maken zich hier zorgen over.

We zullen er namelijk samen zorg voor moeten dragen dat het schooldorpsplein een fijne en mooie plek blijft voor ons allemaal.

 

We willen graag de ouders van leerlingen en oud-leerlingen vragen om het gesprek met hun kind over dit onderwerp aan te gaan.

We hopen dat jullie ouders in jullie naaste omgeving van oud-leerlingen, die we niet middels ISY kunnen informeren, op de hoogte zouden willen brengen van onze vraag.

 

Samen staan we sterk!

We delen dit bericht ook weer met het bestuur van De Torrekoel… Lees Meer

De ‘Stekskes Hook’ gaat weer open vanaf 21 maart

We hebben afgelopen winter en herfst mogen genieten van een mooie aangeklede stekjeskast bij de Torrekoel, verzorgt door Petra. Dankjewel hiervoor!

Maar op 21 maart begint de eerste dag van de lente en de dag dat de ‘Stekskes Hook’ ook weer open gaat om plantjes te ruilen met elkaar.

Dit kunnen stekjes van kamerplanten* zijn maar bijvoorbeeld ook stekjes van tuinplanten of overgebleven groenteplantjes die je zelf gezaaid hebt of zelfs zaden van bloemen. Zonde toch om weg te gooien als je ze over hebt! En natuurlijk ook leuk om zelf een leuk stekje van iemand anders mee te kunnen nemen naar huis. Delen is vermenigvuldigen…

Dus laat het zaaien, stekken en delen maar beginnen …

*denk aan vorstgevoelige plantjes tot aan de ijsheiligen 11 t/m 14 mei 2022 …

Versoepeling Coronamaatregelen per 25 februari 2022

Met ingang van vandaag (vrijdag 25 februari) vervallen het coronatoegangsbewijs, de vaste zitplaats, het dragen van een mondkapje en de verplichting 1,5 meter afstand te houden in het gehele gemeenschapshuis en gymzaal.

Uitsluitend voor activiteiten met meer dan 500 mensen geldt een verplichting voor een negatieve testuitslag.

Waar nodig en mogelijk hebben wij verenigingen tijdelijk extra ruimte geboden om te kunnen voldoen aan de 1,5 meterregel. Hiervoor was het soms nodig dat andere gebruikers hun activiteiten beperkten of dat deze in een andere ruimte plaatsvonden. Met ingang van vandaag (vrijdag 25 februari) vervalt de noodzaak van extra ruimte en  keren we terug naar de situatie van “voor-corona”.

Aanscherping Corona Maatregelen

 

Hallo allemaal,

In de persconferentie van afgelopen vrijdag zijn aanscherpingen van de coronamaatregelen aangekondigd.

Op grond van de nieuwe regels geldt een algemene sluitingstijd voor accommodaties van 17.00 uur tot 05.00 uur. Deze algemene sluitingstijd geldt ook voor onze gymzaal en voor het gemeenschapshuis (uitgezonderd de huisartsenpraktijk en de kinderopvang). Het ministerie van VWS komt op korte termijn met een handreiking voor gemeenschapshuizen. Als deze handreiking ruimere openingstijden mogelijk maakt zullen wij jullie uiteraard informeren. Tot die tijd zullen we de algemene nieuwe richtlijnen volgen, dus sluiting om 17.00 uur.

Bij activiteiten waarvoor al een coronatoegangsbewijs verplicht was geldt een verplichte zitplaats en 1,5 meter afstand houden. Bij verplaatsingen binnen het gebouw blijft een mondkapje verplicht.

Het is toegestaan om dagelijks tot 17.00 uur activiteiten in gymzaal en gemeenschapshuis te houden. Bij plannen hiertoe of vragen over de mogelijkheden die er zijn verzoek ik jullie contact op te nemen… Lees Meer

Torrekoel  (gedeeltelijk ) weer heropend m.i.v.  woensdag 19 mei 2021

Het was lang stil in de Torrekoel, maar met ingang van woensdag 19 mei 2021 is het weer mogelijk de eerste activiteiten op te starten. Zoals bekend worden de coronamaatregelen stapsgewijs versoepeld en is dit afhankelijk van o.a. het aantal besmettingen etc. Dit betekent ook  voor de Torrekoel  en haar gebruikers een stapsgewijze heropening met inachtneming van alle nog steeds geldende beperkingen.
Als bestuur hebben we daarom besloten de verenigingen /gebruikers persoonlijk te informeren of de versoepeling die ook voor hen van toepassing is.
Wij vragen iedereen in het algemeen belang zich te houden aan de richtlijnen en hopen met jullie dat we bij de volgende versoepelingen in stap 3 over een aantal weken de Torrekoel weer bijna volledig open mag en we iedereen weer van dienst kunnen zijn.
Voor evt. vragen kunt u contact opnemen met de beheerster Petra Colbers (06-29392679) of met de… Lees Meer

De Torrekoel gaat over op Hertog Jan bier

Vanaf de opening in 2012 heeft de Torrekoel Gulpener bier geschonken. Een keuze  niet alleen om het bier zelf maar ook mede ingegeven door de bedrijfsfilosofie van de Gulpener brouwerij.Zoveel mogelijk gebruik makend  van lokale leveranciers, water uit eigen bron, gerst uit de eigen omgeving, hop uit Reijmerstok  en een zo duurzaam mogelijk wijze van brouwen. Een filosofie en  idealen die pasten bij de Torrekoel,  zoveel mogelijk lokaal en zo duurzaam mogelijk.

Toch is onlangs besloten de goede samenwerking met Gulpener op te zeggen en over te gaan op Hertog Jan. Een keuze door het bestuur gemaakt op nadrukkelijk verzoek en in samenspraak met een aantal gebruikers. Deze hadden een zeer duidelijke voorkeur voor Hertog Jan bier en hier is gehoor aangegeven. Onlangs is de overeenkomst hiervoor officieel ondertekend (zie foto) door de Torrekoel en Jesse van de Berg namens Hertog Jan bieren. Nu de… Lees Meer

Contact

Gemeenschapshuis en Gymzaal 

"De Torrekoel" 

Meerweg 11

5976NS Kronenberg


Tel: 077-4671875

Email: info@detorrekoel.nl

Er zijn ruime parkeermogelijkheden naast de gymzaal en achter het gemeenschapshuis.