AED bij de Torrekoel

In 2006 heeft de Torrekoel i.s.m. met de Dorpsraad het initiatief genomen voor een AED in Kronenberg. Door de gemeente werd als gevolg hiervan in 2010 een AED beschikbaar gesteld die sindsdien een plekje heeft aan de gevel van gemeenschapshuis De Torrekoel aan de Meerweg. Tevens startte in 2010 ook een kleine groep inwoners van Kronenberg als burgerhulpverlener.  Burgerhulpverleners zijn inwoners die een reanimatiecursus gevolgd hebben en zich beschikbaar stellen dorpsgenoten in nood te helpen..

Op het moment dat er via alarmnummer 112 een melding binnenkort van een reanimatie worden niet alleen de ambulance, brandweer en politie aangestuurd, maar worden gelijktijdig burgerhulpverleners via hun mobiele telefoon gealarmeerd die zich in de buurt van het slachtoffer bevinden. Deze burgerhulpverleners zijn vrijwel altijd als eerste (met een AED) ter plaatse in een situatie waarin letterlijk iedere seconde telt.

 

Recentelijk heeft de gemeente Horst aan de Maas een gloednieuwe AED beschikbaar gesteld. Deze vervangt de oude AED bij De Torrekoel. Hierdoor kunnen de Kronenbergse burgerhulpverleners weer veel jaren voorruit met hun belangrijke vrijwilligerswerk.

In Kronenberg zijn de burgerhulpverleners al meerdere keren ingezet waarbij ze zij-aan-zij met de hulpdiensten alles hebben gegeven om een leven te redden. Deze groep burgerhulpverlener is echter altijd op zoek naar versterking.

Kun jij reanimeren en wil je ook je steentje bijdragen als er in jou directe omgeving iemand in levensgevaar is? Meldt je dan vandaag nog aan via www.HartslagNu.nl. Heb je vragen, stuur dan een mail naar bhl@hbrs.nl of pietselen@rouweelseveld.nl

 

 

Contact

Gemeenschapshuis en Gymzaal 

"De Torrekoel" 

Meerweg 11

5976NS Kronenberg


Tel: 077-4671875

Email: info@detorrekoel.nl

Er zijn ruime parkeermogelijkheden naast de gymzaal en achter het gemeenschapshuis.