De biljartclub werd in 2003 opgericht. Na veel overleg besloot het bestuur van de Torrekoel in 2003 om een biljarttafel te plaatsen in de Torrekoel . Er werd door leden van het toenmalige bestuur, Sef Huijs en Feus Dorsers, een bezoek gebracht aan Roelofsen van Tienen  in Rijkevoort. Op 10 juli 2003 werden een biljarttafel,  keu’s, een klok telbord en diverse andere benodigdheden aangekocht. 

Een aantal mensen uit Kronenberg die weleens gebiljart hadden tijdens dienstijd in of in het Cafe beej Huys Hay of bij een andere club in Noord-Brabant of elders gingen van start. Biljarclubleden van Sevenum kwamen ons het een en ander leren en afleren. Ook deelde de leermeester Dhr. Spa zijn ervaring bij de biljartclub van Sevenum met ons. Hij bracht ons  verschillende dingen bij. Zo gingen we een competitie houden onder de naam Krobie’s .

biljartruimte

Na de verbouwing van de Torrekoel in 2012 kreeg het biljart een nieuwe plek in de Torrekoel met biljartkelder. We gingen verder onder een andere naam biljartclub ‘De Torrekoel’ en met een aantal nieuwe  leden doen we weer goed en actief mee op iedere dinsdag, onze vaste competitieavond. Het bestuur werd uitgebreid met een penningmeester.

De competitie 2014-2015 bracht twee winnaars:

  • Voor Kerstmis 2014 was dit Dré Reinders
  • Voor Pasen 2015 was dit  Eed Claasens

In september 2015 start de competitie 2015-2016 weer.

Ook lid worden?
Nieuwe leden zijn altijd welkom.
Kom gerust een keer kijken tijdens een van de oefenavonden of competitieavond op dinsdag. Informeer naar de mogelijkheden.

Oefenen kan altijd op maandagavond, woensdagmorgen en woensdagavond en de rest van de week als De Torrekoel open is of in overleg.
Competitie: dinsdagavond.

Het bestuur ziet er als volgt uit

  • Voorzitter: Hay Sijbers
  • Secretaris-wedstijdleider: Sef Huijs
  • Penningmeester: Leo Vissers