De Torrekoel van en door Kronenbergers

Op de derde dinsdag van september werd het huurcontract tussen gemeente Horst aan de Maas en de Stichting Gemeenschapsvoorzieningen Kronenberg ondertekend. Daarmee overhandigde Wethouder Han Geurts  het beheer en de exploitatie van De Torrekoel officieel aan de stichting Gemeenschapsvoorzieningen Kronenberg. Geheel in de sfeer van de derde dinsdag van september had Geurts de benodigde papieren in een speciaal koffertje opgeborgen.

Vanuit het dorp Kronenberg is verzocht om het beheer van het gemeenschapshuis volledig zelf te mogen regelen. Wethouder Geurts: “Het dorp Kronenberg koestert zijn gemeenschapshuis. Ik ben erg blij dat ze hun maatschappelijke verantwoordelijkheid nemen door zelf hiermee aan de slag te willen gaan. Dit is precies waar we naar toe willen met ons nieuwe accommodatiebeleid. Ik heb er het volste vertrouwen in dat de gemeenschap hierin zal slagen.“ Dit  betekent dat het beheer en de exploitatie van deze gemeenschapshuizen, tot nu toe steeds gedeeltelijk een gemeentelijke taak, overgeheveld wordt naar een plaatselijke beheerstichting.

De overdracht van het beheer van de Torrekoel werd dinsdag 17 september officieel bekrachtigd door de ondertekening van de benodigde documenten door wethouder Han Geurts en bestuursleden Piet Selen en Ger Hoex namens het bestuur van de stichting gemeenschapsvoorzieningen Kronenberg. De feestelijke ondertekening vond plaats tijdens het jaarlijks huurders- en gebruikersoverleg van het gemeenschapshuis.

Bron: Nieuwsbericht Facebookpagina Gemeente Horst aan de Maas (

Contact

Gemeenschapshuis en Gymzaal 

"De Torrekoel" 

Meerweg 11

5976NS Kronenberg


Tel: 077-4671875

Email: info@detorrekoel.nl

Er zijn ruime parkeermogelijkheden naast de gymzaal en achter het gemeenschapshuis.